Archív fotogalerií    Fotogalerie z Hlavence - rok 2012  
 

 


 

 
thn00003.jpg Vánoční Zumbapárty
autorkou fotografií je Nikola Vonková
thn00024.jpg Obecní tábor Soseň 2012
thn00001.jpg Vítání Hlavenečáčků
Tuto sobotu se v hostinci U Jelena v Hlavenci jako každoročně uskutečnilo Vítání Hlavenečáčků - dětí, které se v Hlavenci narodily v průběhu roku 2012. V letošním roce přivítala hlavenecké děti do života paní senátorka Veronika Vrecionová, která naši obec již po několikáté navštívila a nyní aktivně podpořila sobotní slavnost.
Ještě jednou všem dětem i jejich rodičům přejeme hodně zdraví, pohody a společné radosti.
thn00001.jpg Stopem do Austrálie s Romanem VEHOVSKÝM
thn00001.jpg HLAVENECKÁ POUŤ A LES PLNÝ POHÁDEK 2012
V sobotu 18. srpna se v hlaveneckém lese usídlily pohádkové postavy, mezi které se vloudili Tarzan s lady Jane a šikovní chlapíci Ajeto. Mladí hasiči a hasičky připravili lesní stezku, kde děti i dospělí zavazovali Pyšným princeznám vysoké boty, zatloukali hřebíky do pařezu, lezli mezi lany, skákalo se v pytli, běhalo se v ploutvích. . . Na prostranství u lesa za asistence rybářů se nahazovaly udice, chodilo na chůdách.
Před zahájením pohádkové stezky pro dospělé proběhla v místní kapličce pouťová mše.
Letošní program hlavenecké pouti připravili společně rybáři a hasiči z Hlavence. Připravili pro účastníky nejen program, ale i plno dobrot. Malí i velcí si pochutnávali na slaných i sladkých palačinkách, grilovaných klobásách a žampionech. Dětem nejvíce chutnaly buřty opečené přímo na ohni.
Nejen díky krásnému počasí se pouťový den i večer vydařil. Vážím si ochoty všech, kteří se ujali svých "pohádkových", ale i nepohádkových rolí.
Chtěla bych poděkovat všem mladým i mírně starším hasičům, hasičkám a rybářům za skvělou přípravu i průběh celé akce.
Zdena Zimová
thn00021.jpg Noční soutěž hasičů v Hlavenci 29.6.2012
V pátek 29.6.2012 se konal již 3. ročník noční soutěže, kterého se zúčastnilo 16 družstev mužá a 7 družstev žen. Hlaveneckým hasičům se opět dařilo a v mužích obsadili 1. a 3. místo. Ženy se umístily na 1. a 5. místě. Aby vše dobře dopadlo, tak parta hasičů již od rána připravovala stany, lavičky a celé cvičiště. Před vlastní soutěží se od 18. hodiny konala gladiátorská soutěž v zápase.
Foto a text Josef Jelínek

Fotografie z noční hasičské soutěže, která v Hlavenci proběhla v červnu, si můžete prohlédnout na adrese:
http://www.pepepicture.cz/fotografie.php?Akce=27&Limit=1
Autorem je náš "dvorní" fotograf Zdeněk Prokop. Za krásné fotografie mu patří velké poděkování.
Náš výlet do Skotnice
Podívejte se na reportáž z návštěvy moravskoslezské obce Skotnice, kterou jsme společně s obcí Poříčí u Litomyšle na počátku června navštívili. Byli jsme pozváni na oslavu Dne dětí. Posuďte sami, jak příjemná a přátelská atmosféra ve Skotnici zavládla.

http://www.tvmikroregiony.eu/skotnice.htm
thn00003.jpg Děti v ZOOkoutku v Radonicích
Svoji činnost v tomto školním roce končí také děti z mysliveckého kroužku. Jako každoročně tak i letos navštívily ZOOkoutek pana Václava Myslivce v Radonicích. Společně si prohlédly všechna zvířata a nakonec si opekly buřtíky. Moc děkujeme panu Myslivcovi za příjemné uvítání a posezení. Teď už se všichni těšíme na prázdniny.
thn00004.jpg Hlavenecký klubík v Ostré
Pomalu končí školní rok, a tak i hlavenecké maminky se svými dětmi končí svoji práci v hlaveneckém mateřském centru. N závěr všichni společně zavítali do středověké vesničky Botanicus v Ostré, kde si užili krásný slunečný den. Klubík se otevře opět v září, proto už nyní zveme všechny zájemce. Sledujte tedy naše webové stránky, kde budou zveřejněny další informace. Dětem i aktivním maminkám děkujeme za práci pro obec a přejeme krásné prázdniny. Velký dík patří paní Ljubě Pelzové za organizaci činnosti mateřského centra.
 
Fotografie z Májí
Fotogalerie z Májí 2012, autorka Michaela Karásková
Fotogalerie z Májí 2012, autorka Zdeňka Zimová

Další krásné fotografie ze Staročeských májí pro nás připravili Zdeněk Prokop a Petra Setničková. Na této adrese jsou pro Vás připraveny k nahlédnutí http://www.pepepicture.cz/fotografie.php?Akce=9&Limit=1 Pokochejte se tedy nádhernou hlaveneckou tradicí, kterou je třeba si neustále hýčkat a udržovat. Kde jinde v okolí tuhle krásu najdete?
Autoři : Zdeněk Prokop a Petra Setničková,
thn00014.jpg Provomájová brigáda
...byl první máj, byl lásky čas, aneb v hlaveneckém remízku opět, byli jsme si nablízku...
I přes zoufalé pracovní podmínky, kdy muži i ženy bili krumpáči do hrud, jež jim nohy vázaly a slunce nemilosrdně pálilo na jejich bohaté i chudé kštice, podařilo se to neskutečné množství dřevinek vpravit do země. A jako byl pro rostliny blahodárný déšť labské závlahy, tak pro sazeče bylo odměnou výborně vychlazené pivo i limo a opečený buřtík od Rybářů a Bratrstva Kobylí hlavy, kteří v téže době pustili se do nesnadného čištění vodoteče k Hulánu.
Také nesmíme zapomenout poděkovat dvěma ochotným milým lidem, kteří neváhali, z kola sesedli a několik stromečků na naši skládku dobrovolně vysadili. Snad si vzpomenou, až kolem za pár let opět pojedou:-)
Andrea Š

Poděkování za provomájovou brigádu
Mnohokrát děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se 1.května zúčastnili v tak hojném počtu úklidu obce a zalesnění bývalé černé skládky ( i s dětmi nás bylo téměř 80 ). Zvláště výsadba 1 200 ks stromů do nepříliš zpracované a vhodné zeminy a ještě k tomu v horkém počasí, byla velmi náročnou prací. Proto patří dík zejména všem silným mužům, kteří se této práce velmi ochotně chopili. I přes počáteční pesimismus, že se nám nemůže podařit všechny stromky vysázet, se vše nakonec zdárně povedlo a díky závlaze i zalilo. ( jen mimochodem - závlahu do Hlavence chtějí v příštím roce zrušit !!! - zase jeden chytrý nápad )
Tak ještě jednou Vám všem velké DÍKY
J.Smotlachová
thn_P1090131.jpg Babetta cup - 14.4. 2012
Tentokrát pod názvem ,, od sochy k bráně aneb po stopách Matyáše Brauna ,,
Start byl jak jinak než u sousoší v obci a cíl byl jasně daný…hlavní brána Pražského hradu.
Zúčastnilo se 60 babeťáku, dvě doprovodné velké motorky, 3 asistenční vozy k přívozu v Klecanech a jeden na druhé straně řeky Vltavy. Úžasnou atmosféru doplnil i všem oblíbený převozník. Cíl byl v naší restauraci a až na jedno koleno jezdce, který viděl prvně v životě tramvajovou kolej, dopadlo vše výborně včetně počasí.
Autor: Josef Hadrbolec
thn00001.jpg fotogalerie z Velikonočního jarmarku
Autor fotografií Michalea Karásková
 
thn00009.jpg Fotogalerie ze sobotního divadelního představení "S čerty nejsou žerty"
v podání ochotnického spolku Hlavnováček ze Sudova Hlavna.
 
thn00006.jpg GULÁŠ FEST 2012 V HLAVENCI
Dne 10.3. se v sále místní restaurace konal od 16.00 hodin již třetí ročník soutěže pro kuchaře a kuchařky s názvem ,, GULÁŠ FEST,,. Uvařeno a připraveno bylo dvanáct opravdu chutných gulášků , kterým od jejich výrobců bylo přiděleno spoustu názvů říkajících si o ochutnání. Od nás pořadatelů mají velkou jedničku všichni, kteří se zúčastnili a svým originálním způsobem pokrm prezentovali pro víc jak 80 návštěvníků. A proto také uvádím pořadí gulášů od prvního do dvanáctého místa podle názvů, a ne podle kuchařů .
1. Hlavenecký, 2. Obyčejný , 3. Paprikáš, 4. Dančí, 5. Kačenky segedín, 6. Švejkův, 7. Kotlíkový, 8. Pirátský, 9. Speciál, 10. Texas, 11. Nagasaki a 12. Petrušky segedín.

O velké vyrovnanosti hovoří i fakt, že 12. guláš získal 222 bodů a 4. guláš 273 bodů. Pouze tzv. medailisté měli něco málo nad 300 bodů. Mezi ně bylo rozděleno dle pořadí : půlka prasete, kýta a hlava…..vše jasně že z čuníka J . Takže se moc těšíme na další ročník jen si musíme rok počkat. Jedna věc nás jako pořadatele celkem mrzí !!! Akce je připravena hlavně pro spoluobčany Hlavence a myslíme, že i kuchařům by se lépe soutěžilo, kdyby jejich výrobek přišel ochutnat soused, a těch moc nebylo . Právě krom kuchařů naši spoluobčané nějak nemají snahu se aspoň přijít za 60,- Kč najíst…..a to můžou papat od 16 do 19, co se do nich vejde !!!

Proto ještě jednou, "jste výborní kuchaři hlavenečtí – jste prima hosté návštěvníci z okolí".

za pořadatele Josef Hadrbolec
V Hlavenci 13.3. 2012
thn00022.jpg KOMŇA v HLAVENCI
Komňa v Hlavenci aneb Nejenom hudební setkání s Vesnicí České republiky roku 2011
thn00008.jpg Hasičský ples 14.1.2012
Autor fotografií a textu Zdena Zimová
Plesová sezóna v Hlavenci zahájena!
Hasičský ples otevřel v sobotu 14.1.2012 plesovou sezónu v Hlavenci. Hasiči připravili již tradičně pěknou výzdobu sálu a za pomoci sponzorů bohatou tombolu. Plný sál aplaudoval tanečnímu vystoupení Folklórního sdružení Hubertus, které umožnilo účastníkům Hasičského plesu se ocitnout na malou chvíli ve staré Praze 20. let. Po celý zbytek večera a v ranních hodinách udržela skvělou náladu hudební skupina Impulz.
thn00011.jpg Hasičský ples 14.1.2012
Autor fotografií Míša Karásková.
 

Obec Hlavenec  2001-2016