Archív fotogalerií    Fotogalerie z Hlavence - rok 2013  
 

 


 

 
thn00007.jpg Jak si hlavenečtí hasiči opravili hasičárnu
Na konci loňského roku si hasiči společnými silami opravili vnitřní prostor hasičárny, vytvořili si tak příjemné a čisté prostředí ke své činnosti. Máme v obci moc šikovné hasiče!
thn00048.jpg Vítání Hlavenečáčků
V listopadu 2013 se v sále hostince U Jelena sešli rodiče a jejich děti, které se narodily v průběhu roku 2013 v naší obci, na tradičním vítání nově narozených občánků. Tentokrát jsme do života přivítali sedm děvčátek a dva chlapce. Všem dětem přejeme do života jen to sami, jaká byla v Hlavenci bohatá úroda.
thn00001.jpg Cestovatelská beseda s Romanem Vehovským  - Nová Kaledonie
thn00017.jpg Les plný pohádek
Krásné letní počasí v sobotu 7. září potvrdilo, že vůbec nevadí, když se občas nějaká akce přeloží na jiný termín, než bývá zvykem. 60 dětí z Hlavence a okolí soutěžilo celé sobotní odpoledne v pohádkových disciplínách v lese u hasičského cvičiště. Stanoviště i masky pohádkových bytostí si zodpovědně připravili mladí hasiči a hasičky.►►►
 
thn00010.jpg Obecní tábor 2013
Letos jsme s obcí vyrazili na tábor do Kaniny v Kokořínsku do rekreačního střediska u Součků. Byl to šestý a jeden z nejlepších táborů. Během celého týdne jsme v táboře hráli soutěže, které se zapisovaly do celotáborové hry. Byli jsme se koupat na Harasovské přehradě, v úterý byl celodenní výlet na Vrátenskou horu, na rozhlednu Vrátenku, ve středu jsme měli noční prohlídku hradu Kokořín a při cestě zpět bojovou hru. Ve čtvrtek jsme šli na druhý celodenní výlet na Pokličky, kde jsme měli různé soutěže. Tábor se letos opravdu vydařil, co se týče počasí, kolektivu a místa, které jsme navštívili.
Mirek a Eliška Čížkovi
 
Článek z týdeníku Mělnicko o hlaveneckém obecním táboře
thn00005.jpg JIŽ POTŘETÍ SE KONALA V HLAVENCI NOČNÍ SOUTĚŽ HASIČŮ
V POŽÁRNÍM SPORTU

fotogalerie a text Josef Jelínek
JIŽ OD ČTVRTKA SE PŘIPRAVOVALO CVIČIŠTĚ V DOLNÍ ČÁSTI OBCE U KŘÍŽKU STAVĚNÍM STANU.V PÁTEK OD RÁNA SE PAK PŘIPRAVILO CVIČIŠTĚ POSTAVILY DALŠÍ STANY NAVEZLO OBČERSTVENÍ A ZAPOJILO SE OSVĚTLENÍ, ALE VLASTNÍ TRAT BYLA POTMĚ ABY SOUTĚŽ BYLA DLE PRAVIDEL.PŘIPRAVILY SE CENY VČETNĚ DORTU PRO MÍSTNÍ DRUŽSTVO ŽEN,KTERÉ OSLAVILO 10LET TRVÁNÍ TAKŘKA VE STEJNÉM SLOŽENÍ.OD 18 H. SE ZAČALY SJÍŽDĚT ÚČASTNÍCI A V 22 H. BYL START SOUTĚŽE.TENTOKRÁT SE ZÚČASTNILO 11.DRUŽSTEV MUŽŮ A 6 ŽEN. SOUTĚŽILO SE DVOUKOLOVĚ A POČÍTAL SE VŽDY LEPŠÍ ČAS. ÚTOK MUŽŮ BYL 90 M DLOUHÝ A ŽEN 70 M. MUŽI A HLAVENCE OBHÁJILY POTŘETÍ 1 MÍSTO ČASEM 23,59 NA 2 MÍSTĚ SOJOVICE A 24,35 A 3 SKORKOV C 27.25 A 4 BYL HLAVENEC 29.72 5- KOSTELNÍ HLAVNO 30.55 6- KOŠÁTKY A 31,64 7- SKORKOV B 33,56 8-KOŠÁTKY B 39,66 9- SUDOVO HLAVNO 41,34 SOJOVICE B a c měly oba pokusy neplatné.

UMÍSTĚNÍ ŽEN 1-SOJOVICKÉ MAMINY 23.08 2-HLAVENEC A 25,22 3-SOJOVICE A 26,00 4-HLAVENEC B 29,63 5-BRÁZDIM 30,62 6-KOSTELNÍ HLAVNO 31,65. NAD RÁNEM BYLY PŘEDÁNY POHÁRY A HLAVNÍ AKTÉŘI ANI NEŠLY SPÁT A JEN CO SE ROZEDNILO VŠE UKLIDILY VČETNĚ VYTŘÍDĚNÍ ODPADU
NOČNÍ SOUTĚŽ HASIČŮ 21.6.2013
http://www.pepepicture.cz/fotografie.php?Akce=55&Limit=1
autor fotografií: Zdeněk Prokop
thn00003.jpg Výlet do Poříčí u Litomyšle
V sobotu 1.6. rodiče s dětmi z Havence vyrazili vláčkem do Poříčí u Litomyšle na Dětský den, kde si to moc užili i když pršelo. Děti překonávaly poříčskou stezku, kde plnily úkoly společně s dětmi z Poříčí i ze Skotnice. V příštím roce nás čeká dětský den pro všechny tři vesnice u nás v Hlavenci.
thn00001.jpg Jak obnovený rybník Hulán zachránil Kostelní a Sudovo Hlavno před katastrofou
thn00009.jpg Fotogalerie STAROČESKÉ MÁJE V HLAVENCI 2013
22.5. Kácení smrku v rámci oslav Staročeských májí, autor fotografií Zdeněk Prokop
další fotografie z kácení smrku na adrese: http://www.pepepicture.cz/fotografie.php?Akce=51&Limit=1 , autor fotografií je Jan Matula
thn00002.jpg 25.5. STAROČESKÉ MÁJE V HLAVENCI 2013
25.5. STAROČESKÉ MÁJE V HLAVENCI 2013, autor fotografií Josef Jelínek
Spolek májovníků z Chotěšova- Babidou ,autorem fotografií B. Smotlachová
Májová fotogalerie-Česká beseda, autorem fotografií Barbora Smotlachová
Májová fotogalerie, autorem fotografií Barbora Smotlachová

Krátké video z vystoupení dětí z Hubetíka na YouTube: http://youtu.be/rm4fB-0hCrM
thn00018.jpg Fotogalerie z maškarního večírku, který pořádali mladí z Hlavence
Autorkou fotografií je Monika Vlčková.
thn00005.jpg Divadelní představení „Kašpárek vaří živou vodu aneb O pyšné base“
Loutkové divadlo JISKRA z Prahy.

 

thn00008.jpg Fotogalerie z činnosti mateřského centra v Hlavenci
thn00010.jpg Fotogalerie z úklidu obce
V sobotu 4.května proběhl tradiční úklid odpadků v obci i podél cest vedoucích do Hlavence. Děkujeme mnohokrát všem zúčastněným, jak dospělým, tak i dětem za pomoc. Jen doufáme, že se odpad vyvezený do lesa a do polí opět nezačne kupit a okolí naší vesničky zůstane dlouho uklizené.
thn00007.jpg 12.4.2013 Cestovatelský Hlavenec- Martin Mykiska - Bolívie
thn00051.jpg Nohejbal: Krajská soutěž – družstvo A
Pěkné zahájení sezóny
V sobotu 13. dubna naše „Áčko“ zavítalo do Osnice v okrese Praha –západ. Od 9 hod zde sehrálo svůj vůbec první zápas venku na antuce, na výborně připraveném hřišti. A premiéra dopadla skvěle. I když dubnový vichr bral míč z nohou, družstvo si domů přivezlo výhru 6:1 a připisuje si tak první 2 body do tabulky.
Průběh zápasu: 1.dvojka 2:0 (Vrtiška J.,Rádl D.), 2.dvojka 2:1 (Vrtiška M.,Kašpárek O.), 1.trojka 1:2 (Vrtiška J., Svačina J., Primáč M.), 2.trojka 2:1( Vrtiška M., Rádl D., Solčianský O.),vložená dvojka 2:1 (Svačina J., Solčianský O., Primáč M.), singl 2:0 (Vrtiška J.), 2.trojka 2:0 (Vrtiška M.,Rádl D., Solčianský O.)
Tabulka KS Středočeského kraje
thn00001.jpg Velikonoce 2013
 
ČERNÁ SKLÁDKA
Odpad z rekonstrukce bytu, který "někdo" z pondělka na úterý navezl na lesní cestu u Hlaváčkova šraňku!
Případ byl nahlášen Policii ČR.
Neuvěřitelné!
thn00010.jpg 23.března - Oprava chodníků
SK Nohejbal Hlavenec nabídl pomoc při opravě chodníků v obci. Již druhý víkend členové klubu společnými silami překládají a rovnají dlaždice i obrubníky v dolní části Hlavence. Obec jim za kvalitně provedenou práci slíbila finanční příspěvek na provoz klubu. Práce není tak jednoduchá, jak se zdála, sezóna se blíží a volných víkendů již mnoho nezbývá. Počasí také příliš nepřeje, mrzne a mrzne a tak všichni doufáme, že se podaří slíbenou práci dokončit nejpozději v dubnu.
thn00013.jpg Nohejbal
Žáci si spojili trénink s chlapci z Jenštejna a v neděli si moc hezky zahráli a poměřili síly s Ondrou a Kubou Malinovými. Další společný trénink je naplánován na velikonoční neděli 31. března. Žáci tak nabírají cenné zkušenosti s cizími žáky a připravují se na nadcházející nohejbalovou sezónu.
thn00033.jpg HOKEJ
Neděle 24. února. Každoročně se v zimě za mrazivého nebo sněhového počasí koná na hřišti hokejová bosá liga. Nejinak tomu je letošní zimu. A protože nám z pátku na sobotu nepadlo na nížinné podmínky neuvěřitelné množství sněhu, bylo na hřišti v neděli opět slyšet praskání hokejek i kostí. Doufejme, že to nebylo naposledy, a že si ještě do prvního letošního výkopu párkrát zajágrujem.
thn00048.jpg Turnaj o putovní pohár starosty města Brandýs nad Labem – Staré Boleslavi
V sobotu 23. února 2013 proběhl v tělocvičně 1.ZŠ ve Staré Boleslavi Turnaj o putovní pohár starosty města. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem deset družstev. Turnaj byl bez jakéhokoliv omezení úrovně, a tak se na hřišti potkali extraligoví hráči, hráči krajské soutěže, okresního přeboru, ale i hlavenečtí žáci, čelákovické smíšené družstvo, či amatérští nohejbaloví nadšenci ze Sudova Hlavna. Po prvním kole, kdy byla družstva rozdělena do dvou skupin, postoupilo šest nejlepších se započítáním výsledků z prvního kola. A kolem páté hodiny odpolední byl znám vítěz turnaje. Stalo se jím družstvo Hlavenec (Kvapil Luděk st., Kvapil Luděk ml., Tomáš Kosek). Celý turnaj proběhl v poklidném kamarádském duchu. Poděkování patří městu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, které pro tento turnaj, jako každý rok, poskytlo halu zdarma.

Celkové umístění turnaje
1. HLAVENEC (Kvapil Luděk st., Kvapil Luděk ml., Tomáš Kosek)
2. BEZDOMOVCI (kluci z Brodců v čele s Čendou)
3. VŠETATY (Dušan Radl, Michal Primáč, Ondra Kašpárek)
4. DREAM TEAM
5. JARMILOVÉ
6. MLADÍCI
7. HLAVENECKÝ POTĚR (ŽÁCI)
8. PALIČKA TEAM
9. SUDOVO HLAVNO
10. ČELÁKOVICE
Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Lukáš Budkai z Čendova týmu Bezdomovci.
thn00003.jpg Vypouštění balónků s přáním Ježíškovi
V mrazivém odpoledni 14.12.2012 se přesně v 15.15 hod. nad prostranstvím u pomníku Karla VI. vzneslo 99 fialových balónků. Ke každému balónku bylo připevněno přání Ježíškovi. Díky hlavní organizátorce Elišce Hubinkové a pomoci Obecního úřadu v Hlavenci, který částečně hradil potřebné hélium na naplnění balónků, se mohly i hlavenecké děti zúčastnit této celorepublikové akce. Tuto akci již po šesté vyhlásilo Rádio Impuls, a tak se opět nad Českou republikou vznesly desetitisíce balónků. Čekání na přesně určený čas zpříjemnily dětem i dospělým další dobrovolnice z Hlavence, které připravily horký čaj s citrónem a domácím štrůdlem.
thn00010.jpg Byl jednou jeden král
Fotogalerie z divadelního představení ochotnického souboru Hlavnováček ze Sudova Hlavna, které proběhlo v sobotu 2.února 2013 v hostinci U Jelena v Hlavenci. Účast byla velmi hojná !!
 
 

Obec Hlavenec  2001-2016