Archív fotogalerií    Fotogalerie z Hlavence - rok 2014  
 

 


 

 
thn_IMG_6122.jpg Fotogalerie z rozsvícení vánočního stromu
O první adventní neděli byl v Hlavenci na návsi rozsvícen vánoční strom. Slavnostní atmosféru svým vystoupením se zvonečky nejprve naladily děti, poté všem nádherně zazpívala vánoční písně Monika Jedličková. Dospělí si mohli ke sváteční náladě dopřát kalíšek svařeného vína.
Přejeme všem poklidný adventní čas.
thn_IMG_5992.jpg Vítání občánků
thn_IMG_5836.jpg Rekondiční pobyt seniorů
Na konci září se díky společnému projektu ICV Praha a obce Hlavenec uskutečnil v Jiřetíně pod Jedlovou rekondiční pobyt seniorů. Účastníci zájezdu si prohlédli sklárnu AJETO v Lindavě, užili výpravy Křížovou cestou na vrch a rozhlednu Jedlová, absolvovali celodenní výlet do termálních lázní v německém Bad Schandau, kdy se jim podařilo za jeden den zvládnout jízdu autobusem, vlakem a lodí. Díky krásnému počasí babího léta si společný pobyt snad všichni užili. Příjemnou pohodu společných zážitků můžete shlédnout ve fotogalerii.
 
thn00012.jpg Oslava 125. výročí Sboru dobrovolných hasičů Hlavenec

Fotogalerie 1, autor Josef Jelínek: Oslava 125. výročí Sboru dobrovolných hasičů Hlavenec
Fotogalerie 2, autor Zdenka Zimová: Oslava 125. výročí Sboru dobrovolných hasičů Hlavenec
 
V pátek 1.srpna 2014 uctili občané obce Hlavenec památku padlých hlaveneckých rodáků v I. světové válce.
28. července 2014 uběhlo 100 let od vypuknutí Velké války.
thn00014.jpg Letní obecní tábor
V minulém týdnu strávily hlavenecké děti krásný čas na letním obecním táboře Vojtův mlýn v Čisté u Rakovníka. Čekal na ně bohatý program, spousta legrace a hlavně krásné prostředí táborové základny. Můžete se sami přesvědčit na fotografiích, že jsme se vůbec nenudili. Děkujeme všem vedoucím za jejich ochotu starat se o naše děti a všem dětem děkujeme, že jsou tak fajn.

Během letošního tábora se dlouholetý táborník a letos už i praktikant Vojta Veverka rozhodl, že naší hlavní vedoucí Jarče a ostatním vedoucím připraví překvapení v podobě táborového videa! Celý týden s pomocí ostatních táborníků průběžně natáčel naše aktivity a po večerech videa sestříhával, poslední večer video ukázal vedoucím a ti z toho byli jak se patří dojati. A do tajů našeho tábora můžete nahlédnout i vy, stačí kliknout na odkaz:

http://www.youtube.com/watch?v=tIvPvaNkr_4 Hlavenecký tábor 2014
 
thn00017.jpg Zájezd do Drážďan
V dubnu uspořádala obec pro své občany jednodenní poznávací zájezd do Drážďan. Skvělým průvodcem po tomto krásném městě na Labi nám byl pan Jaroslav Zima. Společně jsme navštívili historické centrum a obrazovou galerii Zwinger. Byl to krásný slunečný den. V budoucnu si třeba podobný výlet zopakujeme.
thn00002.jpg U Hlavence havaroval vrtulník
V Hlavenci spadl v pátek 20.6.2014 dvoumístný vrtulník  - zdroj  iDNES.cz
V PÁTEK 20.6.2014 PŘED DEVÁTOU HODINOU DOŠLO K PÁDU MALÉHO VRTULNÍKU ASI 150-200 M OD OBYTNÉ ČÁSTI OBCE. NA MÍSTĚ ZASAHOVALY POSÁDKY ZÁCHRANÁŘŮ, HASIČI A POLICIE. DVA MUŽI Z VRTULNÍKU BYLI PO CELOU DOBU PŘI VĚDOMÍ A PO OŠETŘENÍ BYLI PŘEVEZENI DO PRAŽSKÝCH NEMOCNIC
 
thn00013.jpg "Hlavenecké potápky" na jezeře v Konětopech
V sobotu 21.6.2014 se posádka "Hlavenecké potápky" utkala v souboji malých dračích lodí na jezeře v Konětopech. Již druhý ročník tohoto závodu pořádal Dobrovolný svazek obcí Cecemínsko a hlavenecké smíšené družstvo skvěle reprezentovalo naši obec. Na stupně vítězů jsme v letošním roce ještě nedosáhli, ale už nyní se chystáme na příští ročník.
thn00003.jpg Les plný pohádek
thn00006.jpg I přes velikou nepřízeň počasí se v sobotu v Hlavenci konaly Staročeské máje
Děkujeme všem odvážným za účast a podporu. Fotoúlovky od Renaty Pešičkové.

Máje 2014, fotogalerie Zdenka Zimová
Průvodní text

http://www.pepepicture.cz/fotografie.php?Akce=64&Limit=0
thn00003.jpg V pátek v podvečer se v Hlavenci sešlo pár silných chlapů a vztyčilo Májku
Muži zvládli svůj každoroční náročný úkol i přes nepřízeň počasí na jedničku. V noci pak nezbývá nic jiného, než uhlídat Májku před pokácením.
thn00004.jpg Staročeské máje - oslavy jara v Hlavenci začínají...
Ve středu v podvečer parta silných mužů pokácela smrk a připravila Májku na páteční stavění. Hoši děkujeme.
thn00008.jpg Turnaj ve cvrnkání kuliček
Fotogalerie z turnaje ve cvrnkání kuliček, který proběhl po úklidu 1.května 2014 na nohejbalovém hřišti v Vrtišků.
thn00002.jpg Fotogalerie z prvomájového úklidu obce.
Velikonoční koledování
thn00005.jpg Vzdělávání seniorů ...na nový začátek není nikdy pozdě...
thn00005.jpg Návštěva seniorů ve svíčkárně v Šestajovicích
thn00001.jpg z Pyžamového bálu,
který se v Hlavenci konal v sobotu 29.března 2014.
thn00007.jpg Návštěva ze Senátu České republiky
V úterý 25.3.2014 navštívili Hlavenec členové Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova v čele s předsedkyní Ing. Dagmar Zvěřinovou. Návštěva se uskutečnila v rámci cesty této komise po Mělnicku a byla velmi příjemná a přátelská. Naše obec se pochlubila Senátorům svými úspěchy v soutěži Vesnice roku i úspěchy v každodenním životě. Děkujeme Senátorům, že si vybrali právě Hlavenec.
thn00014.jpg Šmoulí den
Šmoulí den v Hlavenci
Během akce pro děti, kterou pořádali hasiči v Hlavenci15.2.2014, byli vyhlášení vítězové Malířské soutěže pro děti na téma Šmoulí den. Porota měla těžký úkol, protože všechny obrázky byly pěkné. Nicméně - porota se v hodnocení řídila jediným kritériem - jestli do díla nezasahovala ruka rodiče či staršího sourozence. Z kategorie starších dětí byly nejlepší obrázky od Kačenky Štěpařové, DitunkyHorčíkové, Martinky Urbanové, Vaška Tomana, Románka Vítka, Barunky Adámkové a Tomáška Petrův. Z kategorie mladších dětí se porotě líbily obrázky od Julinky Vrtiškové, Klárky Janouškové, Kačenky Kopáčové, Míši Horčíka, Natálky Markové, Pepíčka Horáka a Aničky Uhlířové. (Vyzvednutí obrázků je možné v hostinci U Jelena).

Velký úspěch sklidila soutěž v pojídání koláčů a závěrečný balónkový rej. Osvědčily se nové moderátorky – Helena Svačinová ml. a Nikola Syrová.

Celá odpolední akce se vydařila díky maximálnímu nasazení mladších i starších hasiček. Zvláštní poděkování si zaslouží Boženka Petrůvová, která napekla do soutěže vynikající koláče a Tomáš Petrůvza výrobu a instalaci šmoulích domečků. Díky obci Havenec a ostatních sponzorů, kteří poskytli
do soutěží pěkné ceny, bylo celé sobotní odpoledne ve znamení rozzářených dětských očí.
Zdena Zimová
 
thn00007.jpg Myslivecký ples
V pátek 7.2.2014 pořádalo Myslivecké sdružení Hubert Kostelní Hlavno v hostinci U Jelena v Hlavenci tradiční Myslivecký ples. Všichni se dobře bavili a o půlnoci se těšili z bohaté tomboly. Vše dokazuje naše malá
fotogalerie.
 
thn00013.jpg Divadelní představení Hlavnováčku
Ochotnický spolek Hlavnováček ze Sudova Hlavna se v lednu pochlubil v naší obci novým divadelním představením pohádky J. Drdy Hrátky s čertem. Prohlédněte si několik fotografií z kouzelné pohádky, která se líbila nejen dětem, ale i dospělým.
 

Obec Hlavenec  2001-2016