textový režim Obecní úřad Hlavenec
Hlavenec, 294 74  Předměřice nad Jizerou
tel./fax: 326 971 298, e-mail:
obec.hlavenec@hlavenec.cz
 

Dnes je - svátek má

Vítejte na www stránkách obce Hlavenec !

Obec Hlavenec leží v sousedství města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav na samém okraji kdysi rozlehlých staroboleslavských lesů nedaleko rychlostní komunikace z Prahy na Mladou Boleslav. Na území obce se nachází několik památek - z nichž nejznámější je zdaleka viditelný pomník císaři Karlu VI., který
zde dal v letech 1724-5 postavit Hrabě František Antonín Špork.

Obec patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející sídla v kraji, rovněž žije bohatým kulturním životem

další informace

DEN PRO ZDRAVÍ POSEDMÉ V HLAVENCI

 

DEN PRO ZDRAVÍ POSEDMÉ V HLAVENCI

V sobotu 21. listopadu 2009 uspořádalo folklórní sdružení Hubertus za přispění obce Hlavenec originální „ Den pro zdraví, pohodu a dobrou náladu“.   Už posedmé se  hlavenečtí  ujali organizace této události, kterou tedy můžeme jistě bez jakéhokoliv ostychu nazvat tradiční.   

Pro letošní ročník zvolili pořadatelé téma – cosi mezi nebem a zemí. Pod tímto tajemným názvem si mohli návštěvníci představit ledacos, ale ve skutečnosti se mohli těšit na návštěvu kartářky Nicole Havránkové a numeroložky Jany Králové, což byla oproti předešlým rokům novinka. 

Hlavenecký Den pro zdraví se stává stále oblíbenějším a rok co rok navštěvovanějším, a to nejen místními, ale i přespolními. Proto i letos sál restaurace U Jelena doslova praskal ve švech.

Celodenní nabitý program, zahrnující péči o ruce, pedikúru, masáže, kadeřnice a mnohé další,  zpestřila  svým vystoupením taneční country skupina Oklahoma z Mladé Boleslavi.

Na závěr proběhlo tradiční vítání Hlavenečáčků, kde se sešlo úctyhodných osm novorozených ratolestí.

Výtěžek z celé akce bude použit na koupi kolovrátku, který bude slavnostně věnován Dennímu stacionáři Vyšší Hrádek, poskytovatel sociálních služeb ve Staré Boleslavi. Část těchto peněz poputuje nadaci Člověk v tísni. Na celkové výši vybrané částky se velkou měrou podílel hlavenecký „sekáč“, kde Markéta Ficová, Olga Janoušková a Jarča Syrová prodávaly oblečení, na kterém nebylo vůbec poznat, že je obnošenéJ.

Obrovský úspěch této události jen ukazuje, že i tak malá vesnička jakou Hlavenec bezpochyby je, dokáže pořádat takto nápadité akce a žít tak, že jí může kdejaké město jen tiše závidět.

                                                                                                                 Adéla Smotlachová a Klára Vitoušová


Výstava
V rámci Dne pro zdraví a pohodu v Hlavenci byly instalovány unikátní svatební šaty mojí babičky z 26.1.1909.
Jsou Marie Hájkové, rozené Kastnerové. Letos by se dožila 125 let. Sto let uplynulo od svatby a 25 let od jejího úmrtí. Mimo jiné byl k vidění i její křestní list, svatební oznámení, propuštění z moci otcovské (splnoletnění),
školní fotografie z roku 1898 a závěrečné vysvědčení.

                                                                           Josef Jelínek

Svatební šaty Marie Hájkové, rozené Kastnerové z roku 1909

Dobové svatební oznámení


       

Tradiční vítání Hlavenečáčků, kde se sešlo úctyhodných osm novorozených ratolestí.

TOPlist